Trilling Bestendige Fundering

Aardbevingsveilig wonen

Een fundering welke beschermt tegen de belasting van aardbevingen

In hoeverre een woning bestand is tegen de belastingen van aardbevingen wordt in grote mate bepaald in de fundering. Dit is de plaats waar de belasting (trillingen) van de aardbevingen worden overgebracht naar uw woning.

Het principe van de Trilling Bestendige Fundering is die van een evenwichts- plaatfundering. Opgebouwd uit een of meerdere lagen Nederboom Trilling Absorberend Schuimbeton met een bovenlaag van constructiebeton, al of niet voorzien van een randbalk. De Trilling bestendige fundering is bestand tegen de trillingen van de aardbevingen en heeft een grote mate van demping van deze trillingen.

Bij de Trilling Bestendige Fundering is geen heiwerk benodigd, dit geeft voordelen m.b.t. uitvoering en bouwplaats inrichting van uw project. De fundering kent een snelle realisatietijd, en geeft nauwelijks overlast, van trillingen en geluid, aan directe gebouwen en de omgeving. Deze bouwmethode heeft veel minder transportbewegingen. En is hierdoor veilig en behoud rust in bebouwde omgevingen.

Garantie bij nieuwbouwprojecten

Projectgarantie; bij nieuwbouwprojecten waarbij vanaf het adviestraject  Nederboom wordt ingeschakeld en hierbij het gehele project geotechnisch en constructief heeft uitwerkt, valt de nieuwe fundering onder de projectgarantie, mits het door een gecertificeerde partij van Nederboom is gerealiseerd.

Productcertificaat; bij het leveren van Trilling Absorberend Schuimbeton wordt een certificaat afgegeven, waarbij is aangetoond dat het T.A.S. zijn minimale eigenschappen bezit.

T.A.S. is een gepatenteerd systeem

Ter informatie; het systeem van een plaatfundering opgebouwd uit schuimbeton onderlaag(en) met constructieve bovenlaag van beton.

Uitgevoerd met versterkte schuimbeton (T.A.S. o.g.) en toegepast voor het reduceren van trillingen (o.a. aardbevingen) is een door Nederboom, onder octrooinummer 2012898, gepatenteerd systeem.

Trilling Bestendige Fundering

Aardbevingsveilig wonen